Terrazzotegels

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Terrazzo tegels

Terrazzo betekent terras in het Italiaans. Een andere term hiervoor is granito en dat staat weer voor een typisch Italiaans vakmanschap. Een vloerafwerking bestaande uit een mix van marmer en / of glaskorrels, water en (al dan niet gekleurd) cement of klei. Het wordt in laagjes aangebracht en wordt per laag na droging gepolijst.

Het is pure ambacht en het wordt door mensenhanden bepaalt en gemaakt. Hierdoor zie je de creativiteit van de persoon die het aanbrengt terug. Variatie is hierin mogelijk, met bijvoorbeeld kleurstelling en met de vorm. De toepassingen zijn daardoor doorontwikkeld van een relatief goedkope terrasbedekking naar een decoratieve, zoals de mozaïeken uit de oudheid.
Een terrazzovloer kent vele gezichten. Zowel een moderne of juist meer landelijk misschien zelfs ouderwetsere stijl zijn er mee te creëren.

Waarom dan terrazzo tegels?

Dat heeft meerdere redenen. Een nieuwe terrazzovloer moet in een meer-stappen-plan gestort worden op een ondergrond. Dat mag in principe iedere ondergrond zijn (houten draagvloeren, systeemvloeren of andere constructievloeren) waardoor je al best snel op 8 cm. dikte uitkomt. Niet iedereen kan die dikte kwijt. Een terrazzotegel is aanmerkelijk goedkoper dan een te storten massieve terrazzovloer en het toepassen van vloerverwarming is bij een gestorte terrazzovloer echt een uitdaging.

Terrazzotegels zonder voeg dan maar? Onmogelijk en onzin! Je moet het knipoogje van zo’n terrazzotegel wel kunnen zien. Het heeft namelijk de voordelen waarom je ervoor kiest maar het is dus geen vlakke plaat uiteindelijk. Alle tegels moeten altijd gevoegd worden. Dus ook terrazzotegels. Alleen op deze manier wordt de wand of vloer echt waterdicht.

Een terrazzovloer is zowel in nieuwbouw als bij renovatie goed toepasbaar. Terrazzovloertegels zijn geschikt voor je badkamer, keuken of je entree. We hebben ook de terrazzo plinten en de marmerblokjes om je droom te perfectioneren.

De vloer kan tevens gedecoreerd worden met marmerblokjes, mozaïeken en strips. Een terrazzo vloer kan in principe op elke ondergrond worden aangebracht, zoals op houten draagvloeren, op systeemvloeren en andere constructievloeren.